Tesla Model Y
In levenden lijve, dus ditmaal geen gelikte persplaten.

De Tesla Model Y heeft het in zich om een groot succes te worden. Een auto hoort immers op zijn minst een crossover te zijn deze dagen. Bovendien is de Model Y stukken beter betaalbaar dan de Model X en heeft de eerste acceptabele afmetingen, terwijl de laatste ronduit fors is en voor het gemiddelde Europese parkeervak aan de grote kant is.

Hoewel we het moeten doen met slechts één foto van de achterkant, ziet de Model Y er gewoon goed uit. Met daarbij wel als notities dat de vormgeving niet spectaculair kan worden genoemd en de auto er eenvoudigweg uitziet als een vergrote Model 3. Het hanteren van dezelfde basisvorm zorgt er wel voor dat de stroomlijn goed is en het verbruik binnen de perken blijft. Ontwerper Franz von Holzhausen is een man is die zijn vak verstaat. De Tesla Model S is misschien wel het beste voorbeeld, de auto is er alweer een paar jaar, maar verveelt nog altijd niet. Enige eeuwigheidswaarde kan die auto wel worden toegedicht.

De Tesla Model Y wordt verwacht in 2020. De vanafprijs is 56.000 euro. De Dual Motor Long Range-uitvoering staat voor een bedrag van 60.000 euro in de prijslijst, voor de Performance-versie moet 69.000 worden neergeteld. (Via: ChargePoint op Twitter)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.