Tesla Cybertruck rijdend
Een auto die ontsnapt lijkt te zijn uit de digitale werkelijkheid, een render op wielen.

De Tesla Cybertruck houdt de gemoederen flink bezig en ook menig ander bedrijf wil maar wat graag deel uitmaken van de hype, voorbeelden daarvan zijn HIER en DAAR terug te vinden. Het origineel wordt niet gauw overtroffen. Dat lijkt maar weer nu op Instagram beeld is opgedoken van de Tesla Cybertruck nabij de ontwerpstudio in Hawthorne.

Het lijkt in niets op de andere voertuigen op de weg, is rudimentair tot in het ultieme. De vouwen op de hoeken van de carrosserie zijn messcherp. De Tesla Cybertruck doet het meest denken aan de Amerikaanse pickups uit de jaren 1970-1980, toen de hoekigheid extreme vormen aannam. Het berust wat dat betreft niet op toeval dat de Cybertruck wel wat wegheeft van de Delorean DMC-12 en Volvo Tundra, archetypische ontwerpen uit hetzelfde tijdvak die nu een zeker retrofuturisme vertegenwoordigen.

Een indruk van buitenaardsheid wordt door de Cybertruck haast gewekt, want het is volstrekt buiten de geldende normen, en toch brengt Tesla dit naar verluidt over enige jaren gewoon op de weg.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.