NIO EP9 op het circuit
Meer nieuws over autonome auto’s. Je kunt ze namelijk ook met hoge snelheid het circuit over jagen.

De Chinese fabrikant NIO maakt melding van nieuwe records met zijn EP9. Deze hypercar met ronduit indrukwekkende cijfers (1360 pk, vier elektromotoren met elk een eigen versnellingsbak en een rijbereik van 426 km) kan ook autonoom volle bak het circuit over.

Op 23 februari zocht de fabrikant het Circuit of Americas in Austin (Texas) in de Verenigde Staten op. Daar werd zowel de snelste tijd voor een zelfrijdende auto neergezet, als de snelste tijd voor een productieauto met bestuurder. Geheel zelfstandig ging de EP9 in een tijd van 2:40,33 het circuit over, waarbij een topsnelheid van 257 km/u werd bereikt. Later op die dag nam er een aloude coureur achter het stuur plaats, die de ronde in 2:11,30 aflegde. Met bestuurder lag de hoogst bereikte snelheid op 274 km/u.

NIO heeft sinds 12 oktober 2016 ook een ander tot de verbeelding sprekend record op zijn naam staan. En wel op de Nürburgring, het circuit waar iedere zichzelf respecterende autofabrikant met graagte een proeve van bekwaamheid komt afleggen. Met succes in geval van NIO. De EP9 zette een tijd neer van 7:5,12, waarmee het record van snelste elektrische auto werd gevestigd.

Ondertussen lijkt dit alles deel uit te maken van de ontwikkeling van de auto. Tot op heden zijn er slechts zes gemaakt die allen zijn verkocht aan investeerders in het bedrijf. Het is op dit moment nog onduidelijk wanneer de productieversie op de markt komt.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.