Smart Vision EQ Fortwo
Een autonome auto onder het EQ-label van Mercedes Benz.

Dit is dus de smart showcar Mercedes ons beloofde voor de IAA in Frankfurt, een echte Smart. Die laat zien dat de toekomst van het laatstgenoemde merk zowel elektrisch als autonoom is. De auto is op afroep beschikbaar en komt naar een zelfgekozen locatie gereden.

Eenmaal ingestapt kan het zalige nietsdoen beginnen; ontspannen met ruim voldoende binnenruime. De Smart Vision EQ Fortwo is vergaand te personaliseren, zodat de “eigen” auto te herkennen is. De auto heeft een black panel grille, de zijkanten kunnen worden gebruikt om dingen te projecteren. Dat worden niet noodzakelijk wervelende beeldshows, maar informatie over het weer en evenementen in de buurt als de auto geparkeerd staat. De verlichting aan de voorzijde bestaat uit led-displays; naar wens krijgt de auto ogen en komt daardoor menselijker over. Aan de achterzijde kan verkeersinformatie of andere waarschuwingen laten zien.

Ook voor Mercedes-Benz is de toekomst elektrisch. Het merk komt tussen nu en 2022 met meer dan 10 elektrische auto’s. De Smart Vision EQ Fortwo wordt door Mercedes gezien als efficiĆ«nt, lokaal openbaar vervoer. Daarmee is de EQ Fortwo vrij behoorlijk vergelijkbaar met de Smart Fortwo Electric Drives die in Amsterdam dienstdoen bij Car2go. De EQ-Smart staat voor een toekomst waarin de autonome auto in de eerste plaats voorziet in een mobiliteitsbehoefte en het niet meer gaat om het bezitten van een eigen auto.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.