Ook Skoda gaat overstag. Opnieuw een elektrische suv, met heel behoorlijke prestaties.

Binnen de Volkswagen Groep is Skoda in zekere zin het meest prijzenswaardige merk, want Skoda bouwt dienstbare auto’s die aan alle verwachtingen voldoen, een vleugje aantrekkingskracht bieden, zeker niet te wuft zijn en in geen enkele vorm aanstootgevend zijn. Het zijn auto’s zoals ze moeten zijn, trouwe metgezellen. Qua elektrisch aanbod is er ruimte voor groei, nu heeft het merk slechts de Skoda Citigo e iV.

Daar wordt de Skoda Enyaq iV aan toegevoegd. Het is een elektrische suv in het middensegment, die voor een zeer acceptabele prijs wordt aangeboden. De auto is verkrijgbaar vanaf € 39.990. Er zijn twee verschillende accupakketten beschikbaar; de ene met een opslagcapaciteit van 62 kWh, de andere met een opslagcapaciteit van 82 kWh. De motorvermogens lopen uiteen van 109 kW (149 pk) tot 225 kW (307 pk). Die laatste versie is een heuse, sportieve RS-uitvoering. De meest krachtige heeft twee elektromotoren en vierwielaandrijving, net als de uitvoering direct daaronder, die goed is voor en vermogen van 195 kW (266 pk). De minder vermogende varianten hebben achterwielaandrijving. Het rijbereik ligt volgens de WLTP-norm tussen de 340 en 510 kilometer. Snelladen gaat met 50 kW, bij het 62 kWh-accupakket is 100 kW optioneel beschikbaar en bij het 82 kWh accupakket is 125 kW laadvermogen tegen meerprijs mogelijk.

Net als de Volkswagen ID.3 staat de Skoda Enyaq iV op het MEB-platform, dat speciaal is ontwikkeld voor elektrische aandrijving.

Een bijzonderheid is het trekgewicht van 1.200 kg. Dat er een trekhaak mag worden gemonteerd op een ev is allesbehalve evident. Qua uitrusting zijn er niet direct opvallende zaken te melden. Het interieur is vrij sober, waardoor het prominente 13 inch scherm des te meer opvalt. Mede door het langgerekte voorkomen heeft de auto wat weg van een opgehoogde stationcar.

Levering begint in het eerste kwartaal van 2021.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.