Maak kennis met het elektrische beest uit Kroatië. Rimac Automobili heeft vandaag de auto onthuld die het piepjonge bedrijf van Mate Rimac definitief op de kaart moet zetten. Maar het echte werk begint nu pas. Een daadwerkelijk productiemodel maken is namelijk het moeilijkste van alles.

De specificaties lieten we gisteren al voorbij komen, maar voor wie het gemist heeft: de Concept One heeft voor elk wiel één elektromotor waardoor het totale vermogen uitkomt op 1.088 pk. En al deze e-motoren kunnen honderden keren per seconde meer of minder kracht naar een bepaald wiel sturen, wat de handeling van de supercar ten goede moet komen.

Wat de oplaadtijd van de accu’s (92-kWh) is heeft Rimac nog niet bekend gemaakt. Ook moet het mogelijk zijn om in 2.8 seconden naar de 100 km/u te sprinten. De opgegeven topsnelheid is 308 km/u, maar we zijn benieuwd wat er dan van je acculading overblijft. Die opgave van 600 km loopt bij high speed runs natuurlijk keihard omlaag.

Het is nu wachten op een teken van leven omtrent een productiemodel of productieplannen, maar daar komen we wellicht later op terug als we oprichter Mate Rimac hebben gesproken op de IAA in Frankfurt.

De foto’s van de Rimac:


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.