Volkswagen heeft uit de doeken gedaan wat de elektrische e-Up, die vanaf maart wordt uitgeleverd, in Nederland gaat kosten.

De e-Up heeft een vanafprijs van 25.520 euro. Daarmee is hij een fractie goedkoper dan bij onze oosterburen, Duitsers betalen namelijk 26.900 euro voor de elektrische stadsauto.

82 pk en 160 km range

De vijfdeurs Volkswagen e-up! heeft een 60 kW/82 pk sterke elektromotor tussen de voorwielen die zorgt voor een sprint naar 100 km/u in 12,4 seconden en een topsnelheid van 130 km/u. Met 100% geladen accu’s bedraagt de actieradius 160 km. De accu’s met een capaciteit van 18,7 kWh zijn via reguliere stopcontacten te laden. Met de speciale gelijkstroom-snellader zijn ze in een half uur tot maximaal 80% op te laden.

Rijmodi

Om het maximale uit de accucapaciteit te halen, heeft de e-up! rijmodi als ‘Eco’ en ‘Eco+’ en maakt hij gebruik van recuperatie: het omzetten van bewegingsenergie in elektriciteit. Het gemiddelde elektriciteitsverbruik komt uit op 11,7 kWh/100 km. In de praktijk betekent dit dat de energiekosten per 100 km 2,57 euro bedragen (elektriciteitsprijs 0,22 euro/kWh).

Toch liever ‘even’ een brandstofauto?

Volkswagen heeft zich bedacht dat je soms niet genoeg hebt aan die 160 km actieradius. Wie daarom straks in een elektrische Up! rijdt, kan in de eerste drie jaar na aanschaf 30 dagen per jaar een brandstofauto huren bij de dealer. Hierbij hebben klanten de keuze uit het volledige modellenaanbod van Volkswagen, van reguliere Up tot de Sharan. De e-Up is ook te verkrijgen in abbonementsvorm.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

11.7kWh/100km? Laat me niet lachen, dat is echt de reinste onzin.

Volgens “het boekje” doet een Model S ook 16kWh/100km, maar maak daar op snelweg snelheden toch maar snel 23kWh/100km mee.

Akkoord, een Model S is een VEEL grotere auto, maar ook deze Up! gaat op de snelweg wel 18kWh/100km verbruiken.

Realistischer is dus 100km bereik en maak daar maar 80km om veilig te zitten.

Goed nieuws, FastNed rolt hard uit in Nederland waardoor je je Up! snel kan bijladen 🙂

@widodh: weet je toevallig wat de goedkoopste model S onder streep kost voor een ZZP’er?

@melkkoe: Nee, dat durf ik je niet te zeggen. Ik zit uiteindelijk op iets van 6 cent aan electriciteit per kilometer waar mijn Auris Hybride op 11 cent zat.

Verder zal een beetje Google werk je wel iets vertellen denk ik.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.