Smart Fortwo Cabrio Electric Drive
De volledig elektrische variant komt spoedig op de markt.

De Smart Fortwo is de ideale auto voor een elekrische aandrijflijn, wat heeft geleid tot het wijze besluit om in Amerika uitsluitend elektrische Smarts te verkopen. Ga maar na, alle vermogen is onmiddelijk beschikbaar en een rijbereik van een ruime 100 kilometer volstaat ruimschoots voor stadsgebruik. De leukste variant, die met het cabriodakje, komt nu ook spoedig op de markt.

De Smart Fortwo Cabrio Electric Drive. De specificaties zijn vanzelfsprijkend gelijk aan de andere elektrische Smarts; de Fortwo en de Forfour Electric Drive hebben exact dezelfde aandrijflijn. Dat betekent een vermogen van 60 kW (82 pk) en een koppel van 160 Nm. Het accupakket heeft een capaciteit van 17,6 kWh. Volgens de NEDC-norm moet de auto 155 kilometer ver komen. Wanneer er uitsluitend in de stad wordt gereden en er geen poging wordt gewaagd om het rijgedrag van de gemiddelde taxichauffeur te imiteren, zou dat zomaar eens gehaald kunnen worden.

Opladen tot 80 % kost met het gewone stopcontact ongeveer 6 uur, bij een (publiek) laadpunt staat daar een tijd van 3,5 uur voor. In het najaar wordt een 22 kW-snellader leverbaar. Dat betekent opladen op drie fasen en van 0 naar 80 % in 45 minuten. Als er tenminste een 22 kW-laadpaal voorhanden is, bij een 11 kW-laadpaal duurt dezelfde exercitie dubbel zo lang.

De Smart Fortwo Cabrio Electric Drive heeft een vanafprijs van € 26.807. De auto wordt in de loop van de maand officieel geïntroduceerd, maar is per direct bestelbaar.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.