Precies als de huidige, maar dan beter.

De Hyundai Kona Electric biedt eigenlijk alles wat van een elektrische auto mag worden verwacht. Een puik uiterlijk, een aangename aandrijflijn en een hoog rijbereik. Bovendien is het een crossover en dat is een gewilde carosserievorm.

Eén van de kolossale nadelen van deze ev was de levertijd. Daar is wat aan gedaan. De Hyundai Kona Electric is ook daadwerkelijk beter geworden in modeljaar 2020. Zo is er nu een driefase boordlader aanwezig, waardoor bij publieke laadpunten met 11 kW kan worden opgeladen. Snelladen gaat met een gerieflijke 70 kW. De auto is nu ook verkrijgbaar met een kleiner accupakket van 39 kWh. Wordt daarvoor gekozen, dan heeft de Hyundai Kona Electric de beschikking over 100 kW (136 pk) en een koppel van 395 Nm. Het rijbereik is dan 305 kilometer (WLTP-norm). De versie met een accupakket van 64 kW is goed voor een vermogen van 150 kW (204 pk) en een koppel van eveneens 395 Nm. Hiermee komt de auto 480 kilometer ver (WLTP-norm).

Hoeveel meer auto kan een mens nodig hebben? Het meest wezenlijke nadeel is de wat beperkte binnenruimte. Volledig verklaarbaar gezien de bescheiden buitenmaten, maar dat heeft wel als consequentie dat vooral de achterbank maar weinig bewegingsruimte biedt.

Er vallen nog enige nieuwigheden te melden. Het infotainmentscherm van de Kona Electric meet tegenwoordig 10,25″, Apple CarPlay en Android Auto zijn aanwezig. Verder is er een batterij aan veiligheidssystemen: Front Collision Warning & Avoidance Assist met voetgangersdetectie, Cyclist Detection en Driver Attention Warning, Lane Keeping Assist en High Beam Assist.

Om de auto ook in winterse omstandigheden te laten functioneren zonder het rijbereik drastisch te doen slinken is een warmtepomp standaard. Het accupakket wordt al naar gelang de weersomstandigheden verwarmd of gekoeld; tussen de +25° C en +45° ligt functioneert het accupakket het beste.

De Hyundai Kona Electric 39 kWh Comfort staat voor een bedrag van € 36.795 in de prijslijsten, voor de Hyundai Kona Electric 64 kWh Comfort wordt € 41.595 gevraagd.

Vanaf maart wordt de Hyundai Kona Electric in Tsjechië geproduceerd. De wachttijden nemen af, langer dan een halfjaar zou er niet op een Kona hoeven te worden gewacht.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.