TU Delft
Vandaag hebben de studenten van het Formula Student Team Delft van de TU Delft hun nieuwste elektrische raceauto onthuld.

De racer luistert naar de naam DUT16. De groep van 65 studenten heeft vanmiddag de auto aan het publiek getoond met een korte demo op het historische Marktplein van Delft. Met de DUT16 gaan de studenten de strijd aan met de concurrentie in de Formula Student competitie.

de DUT16 gaat in zo’n 2,3 seconden naar 100 km/h en de auto heeft een vermogen van 177 pk. De elektrische racer weegt slechts 160 kg. De studenten gaan in de zomer de strijd aan met de studententeams uit onder andere Eindhoven, Stuttgart en Zürich in de Formula Student competitie. Dit is de grootste technische ontwerpcompetitie voor studenten, met meer dan 500 deelnemende studententeams. De toekomstige technici zullen met hun zelf ontworpen auto gaan strijden op F1-circuits in Spanje, Duitsland en Engeland. Het team zal de titel in de competities van Duitsland en Engeland verdedigen.

Deze zomer doet het team voor het eerst mee op het Circuit de Catalunya in Spanje. Voorlopig zal het team zich eerst focussen op de competitie in Engeland, die over anderhalve maand op het Silverstone Circuit plaatsvindt.

Tu Delft


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.