Dit is de NanoFlowCell Quant 48Volt
Een hele mond vol, maar volgens de makers is dat niet meer dan terecht.

Deze Quant 48Volt is niet zomaar een EV. Onder de kap gaat namelijk een brandstofcel schuil. De precieze werking houdt NanoFlowCell nog even voor zich, maar het komt er in elk geval op neer dat de auto twee brandstoftanks heeft. De ene is gevuld met positief geladen ionische vloeistof, de andere met negatief geladen ionische vloeistof. Vervolgens worden deze elektrolyten door een membraan gestuurd waarbij de boel met elkaar reageert. Op die manier wordt de benodigde stroom opgewekt. Meer over die techniek lees je hier.

Verder is deze 48Volt uniek omdat het volgens de makers de allereerste auto is die met een lage spanning werkt van 48 volt, terwijl 300 tot 500 volt voor een EV normaal is. Desalniettemin moet het ding in 2,4 tellen op 100 km/u zitten, dankzij een viertal 140 kW elektromotoren. De topsnelheid is gelimiteerd op 300 km/u en de actieradius bedraagt een zeer forse 100 kilometer.

Wel is er nu al kritiek op de aankondiging van NanoFlowCell. Het bedrijf beweert dat de 48Volt werkt met lage spanning, hoge stroom en dunne kabels terwijl er vrijwel geen sprake is van hitteopbouw. Door diverse sites wordt die bewering in twijfel getrokken, het is nu aan de fabrikant om het waar te maken. Datzelfde geldt trouwens voor de Quantino en Quant F, waar we een al een poosje niks meer over hebben gehoord.

UPDATE: NanoFlowCell heeft meer pica’s vrijgegeven. Je checkt ze hieronder.

1

2

3


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Een heel mooi principe, elektriciteit tanken.

Je zou zeggen dat de echte “Petrolheads”, de Clarksons etc. dan niets meer hebben om af te geven op elektrisch rijden; ze vinden vast wel weer wat anders.

De “forse” range van 100 km zal wel 1000 km moeten zijn. En dan nog, na zo’n afstand wil je wel even benen strekken toch ?

`” ….en de actieradius bedraagt een zeer forse 100 kilometer.” ?????

Wat een bullshitbingo zeg.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.