Jaguar I-Pace
Jaguar nam in 2016 als eerste ‘premiummerk’ deel aan de FIA Formula E, nu introduceert het Britse automerk een kampioenschap voor volledig elektrisch aangedreven productieauto’s.

De auto heeft dezelfde naam als de race: de Jaguar I-PACE eTROPHY. Het is een Jaguar I-PACE met racing-specs. Het kampioenschap is een supportrace voor het FIA Formula E-kampioenschap, daardoor is de race (en de auto’s) vanaf eind 2018 te zien in dezelfde weekends en op dezelfde circuits.

Er komen dus uitsluitend Jaguar I-PACE eTROPHY-raceauto’s in deze raceklasse uit. De nieuwe raceserie (video) biedt toekomstige coureurs een kans om hun talent te tonen op het wereldtoneel voor emissievrije autosport. De start van het kampioenschap valt samen met de introductie van de I-PACE, Jaguars nieuwe batterij-elektrische vijfpersoons sportauto. Het is de bedoeling om tot wel 20 elektrische Jaguar I-PACE-raceauto’s op de startgrid te zetten, tijdens de tien races in wereldsteden zoals Hong Kong, Parijs, Rome, Sao Paolo en New York.

De bekendmaking van Jaguars raceserie volgt op het nieuws dat de Britse overheid van plan is de verkoop van auto’s met benzine- en dieselmotoren met ingang van 2040 te verbieden. Dat sterkt Jaguar Land Rover in zijn missie tot elektrificatie: vanaf 2020 zijn alle nieuwe modellen ook leverbaar met een elektrische aandrijflijn, hetzij hybride, hetzij batterij-elektrisch.

Jaguar Land Rovers Special Vehicle Operations (SVO) bouwt de raceversie van de I-PACE, waarvan de versie voor de openbare weg eind 2018 verschijnt.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.