Dit is de Human Horizons HiPi 1
Een luxe, volledig elektrische, SUV.

Elektrische auto’s zullen meer en meer verschijnen. Van traditionele autofabrikanten en van nieuwe cowboys die de markt gaan betreden. In de laatstgenoemde categorie hebben we vandaag deze elektrische SUV van Human Horizons. Ze noemen het de HiPi 1 en moet een luxe SUV voorstellen.

De SUV is niet alleen vooruitstrevend op het gebied van zijn aandrijflijn. Ook op andere gebieden is de HiPi 1 bijzonder te noemen. De auto beschikt over meer dan 500 sensoren die in verbinding staan met AI-toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan de communicatie met andere voertuigen binnen een infrastructuur.

Dit is de Human Horizons HiPi 1

Het doek van de HiPi 1 werd getrokken in Shanghai. De zeszitter zal onder meer gaan concurreren met de Tesla Model X. Qua design lijkt de SUV ook sterk op zijn concurrent. Het is net een soort futuristische Model X. De kleinere vleugeldeuren en het grote scherm in het interieur zijn duidelijk geïnspireerd op een Tesla.

Dit is de Human Horizons HiPi 1

De elektrische auto heeft een actieradius van 644 kilometer dankzij een 96 kWh accupakket. De elektrische SUV moet in 2021 op de markt verschijnen. Dat laatste is altijd even afwachten met zo’n startup. De stap van een concept naar een productiemodel is altijd een grote.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.