VW e-Golf voorzijde
Wat kost onopvallend elektrisch rijden eigenlijk deze dagen?

De Volkswagen Golf is een aardige tijd onder ons, maar de Volkswagen e-Golf is er ongemerkt ook behoorlijk lang. De volledig elektrische uitvoering van het bekendste model van VW debuteerde in 2013.

Het is niet enorm verwonderlijk dat de cijfers van die auto nogal bescheiden zijn – met de kennis van nu uiteraard. Het motorvermogen bedraagt 85 kW (115 pk) en het bijbehorende koppel is 270 Nm. Het accupakket is aan de kleine kant, met een beschikbare capaciteit van 21 kWh. Dat neemt niet weg dat ook deze e-Golf een prima dagelijkse auto is voor de meesten onder ons, wanneer te de rijden afstand de honderd kilometer niet ver overschrijdt is er weinig aan de hand.

De goedkoopste Volkswagen e-Golf van is een witte, die wordt aangeboden door een autobedrijf in Franker. Er is geen reden tot klagen over de uitrusting. De auto zit goed in de opties, met onder andere een full map navigatiesysteem en led-verlichting. De lichtmetalen velgen van 17″ zijn een esthetisch genoegen, maar allicht wat minder gunstig voor het rijbereik. Het zorgt er wel voor dat deze ev haast niet valt te onderscheiden van de gemiddelde Golf GTE.

De auto komt uit oktober 2014 en heeft 114.000 kilometer gereden. De e-Golf wisselt voor een prijs van € 20.390 van eigenaar.

VW e-Golf achterzijde

VW e-Golf interieur


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.