Tesla Model S tweedehands
Een Tesla Model S of toch een nieuwe Tesla Model 3. Keuzes.

De beste elektrische auto is er een die leverbaar is en tevens als meest recente op de markt is gekomen. Er hoeven immers steeds minder concessies te worden gedaan op het gebied van rijbereik of laadsnelheid. Wanneer echter naar Tesla wordt gekeken, dan zien we dat die fabrikant zijn zaken al jarenlang prima voor elkaar heeft.

Daarom is het geen gekke gedachte om juist een Tesla tweedehands aan te schaffen, zeker omdat dan ook kan worden geprofiteerd van gratis Supercharger-gebruik. Overigens blijven de kosten binnen de perken als er wel moet worden betaald, het kilowattuurtarief komt uit op € 0,25.

De goedkoopste Model S van Autotrack wordt aangeboden door een particulier uit Waalwijk. Het gaat om een Tesla Model S 85, een stemmig grijze wagen met achterwielaandrijving en logischerwijs een accupakket van 85 kWh. Er zijn bescheiden 19″ velgen gemonteerd. Verder wordt er voorzien in alle luxe, want bij Tesla wordt nu eenmaal nooit op de uitrusting beknibbeld. Lederen bekleding is aanwezig en het grote tablet-achtige scherm om de auto te kunnen bedienen is er uiteraard ook. Het bouwjaar is 2013 en sindsdien is er 150.000 km afgelegd, tussen neus en lippen door wordt meegedeeld dat het accupakket van 2016 is. Dat alles voor een vraagprijs van € 34.750.

Dat is een klap goedkoper dan een Tesla Model 3 Standard Range Plus, die ook nog eens aanzienlijk minder ver komt. Maargoed, een zes jaar oude auto vergelijken met een gloednieuwe is misschien ook wat oneerlijk.

Tesla Model S tweedehands achterzijde

Tesla Model S scherm


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Goeie deal zo’n model 3 is ook veel te duur voor een Tablet met wielen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.