Fortwo Electric Drive
De nieuwe staat nu bij de dealer, dus de hoogste tijd om te kijken hoe het zit met het tweedehands aanbod.

Het blijft een van de leukste volledig elektrische auto’s op de markt, zeker als cabrio. De Smart Fortwo Electric Drive. Een elektrische aandrijflijn is ideaal voor een stadsato. Van actieradiusstress kan geen sprake zijn bij stedelijk verkeer, want de af te leggen afstanden zijn beperkt. Reken voor een Smart Electric Drive op een rijbereik van ongeveer 100 km.

De goedkoopste is HIER op Marktplaats te vinden en wordt aangeboden bij een dealer in Rotterdam. De auto heeft een lichtgrijze veiligheidskooi en een donkergrijze carrosserie en staat op lichtmetalen velgen. Een aantal opschriften met “electric drive” verraadt dat het een elektrische auto is, maar deze Smart is niet opzichtig anders dan de eerste de beste Forwto. Geen groene accenten, zoals elektrische Smarts wel eens hebben.

Deze Smart Fortwo Electric Drive komt uit 2013, heeft een kilometerstand van net geen 11.000 km en mag weg voor een prijs van € 13.900. Ruwweg de helft van wat een nieuwe van de laatste generatie kost. Daarvoor krijg je de verbeterde variant van de vorige generatie, die beschikt over een elektromotor met een vermogen van 55 kW (74 pk) en een koppel van 130 Nm. Het accupakket is 17,6 kWh groot. Zaken als een automatische airco, panoramisch dak en een navigatiesysteem zijn aanwezig.

Fortwo Electric Drive acherzijde

Fortwo Electric Drive interieur


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.