Twizy
Volledig elektrisch rijden voor slechts enkele duizenden euro’s.

Op Marktplaats staan enkele Twizy’s aangeboden. Veelal is de prijs exclusief BTW. Deze advertentie toont echter een prijs inclusief BTW. Het gaat om een Twizy met 7.000 gereden kilometers op de klok. De elektrische auto wordt aangeboden door een particulier.

Het model komt uit 2013 en is wit van kleur met, volgens de aanbieder, oranje en zwarte accenten. Het interieur is rood. In de Twizy rij je wegenbelastingvrij en op de elektrische auto is geen BPM van toepassing. Je kunt er met twee personen in. De Renault Twizy is een echte stadsauto. Met een actieradius van zo’n 80 kilometer is de pret namelijk gauw voorbij als je een langere rit wil ondernemen.

De 100% elektrische Twizy kost 4.250 euro, maar het is tevens mogelijk om een bod vanaf 3.100 euro uit te brengen. Een nadeel van deze elektrische vierwieler is het feit dat het model niet beschikt over conventionele deuren. In de winter is het dus erg koud en als het regent is de Twizy ook geen optie, tenzij je niet bang bent om nat te worden natuurlijk.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik heb dit ding nooit begrepen. Eigenlijk een motor op 4 wielen (koud & nat) met een range van hier tot de kerk…

De Twizy is best een geinig ding, toch een stuk meer bescherming dan op de Zero die ik nu gebruik voor woon-werk.

De range is geen enkel probleem, weinig is meer “overrated” dan actieradius, zeker voor een Twizy waarmee je toch niet ver van huis gaat.

Wat wèl een probleem is… De batterij kost extra, elke maand opnieuw.
Je huurt hem voor (ik meen) €45,- per maand en dan mag je niet meer rijden dan 8000 Km/jaar en daar zit ik een eind boven.
Dan wordt ie dus alsnog duur…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.