Tweedehands Fiat 500e
Officieel nooit in Nederland verkocht, maar wel degelijk te koop. Via grijze import komt de Fiat 500e ons land binnen.

Er is veel te zeggen voor een Fiat 500e. Het is een puike elektrische auto, met een aandrijflijn die prima waarden levert. De Fiat 500e heeft een vermogen van 83 kW (113 pk) en 200 Nm. Het accupakket heeft een capaciteit van 24 kWh. Daarmee moet het mogelijk zijn om ongeveer 150 km ver te komen. Ruim voldoende voor dagelijks gebruik. De Fiat 500e ontleent zijn bestaansrecht aan de Amerikaanse automarkt. Daar is het voor Fiat Chrysler Automobiles nog de gewoonste zaak om auto’s met een kolossale uitstoot te verkopen. De Fiat 500e is er om dat te compenseren, met een theoretische nuluitstoot.

Iets dat niet tot blijdschap alom leidt, want volgens ceo Sergio Marchionne wordt er 20.000 euro verlies gedraaid op iedere verkochte Fiat 500e. Een auto met een nieuwprijs van omgerekend 27.000 euro. Daarmee is het sowieso geen koopje. Maar tweedehands begint de auto interessant te worden. Er komen de nodige Fiat 500e’s middels grijze import naar Nederland en die zijn behoorlijk betaalbaar.

De goedkoopste Fiat 500e van Autotrack wordt aangeboden door een gespecialiseerde handelaar in Badhoevedorp. De Amerikaanse foto’s staan nog op internet. Maar eenmaal in Nederland is de verkoopprijs € 15.495. De auto komt uit 2014 en heeft een kilometerstand van 32.000 km. De auto heeft een rode exterieurkleur en een interieur met rode elementen.

Interieur van tweedehands Fiat 500e


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Voordeel is dat je met een elektrische auto niet zo bang hoeft te zijn dat je vaak bij de garage staat. De motor en batterij zullen hier moeilijk verkrijgbaar zijn, maar die gaan dan ook wel minstens een paar honderdduizend km mee.
Overige onderdelen zullen vergelijkbaar zijn voor de benzine versies van de 500.
Waar je wel op moet letten is dat er geen normale type 2 stekker of zelfs een CCS stekker op deze wagen zal zitten (tenzij dit wordt omgebouwd naar EU versies). Voor thuisladen is dat geen probleem, maar even laden langs de snelweg is dan niet mogelijk.
Voor de prijs kun je ook een bijna nieuwe Renault Zoë kopen met 41kWh batterij.
Maar dat heet emotie, een Fiat 500 koop je niet met verstand !

@marciemarcnl: Voor de prijs kan je ook een nieuwe Suzuki Celerio kopen en geld overhouden voor 5 jaar benzine, verzekering en onderhoud.

Maar auto’s koop je met emotie 🙂 ( En die Zoë komt voor dat geld wel nieuw op je oprit, maar zonder de accuhuur (met accu-koop is een nieuwe Zoë toch echt wel een stukje duurder, en lang niet zo hip).

Overigens: De Fiat 500e wijkt behoorlijk af van de normale 500. Staat hoger op z’n poten, heeft een accupakket onder de bodem , en plaatwerk wijkt ook af ( bumpers, skirts ). Geen fijne auto om schade mee te rijden natuurlijk.

Als stadsauto’tje prima geschikt trouwens. Zolang je niet hoeft te snelladen. Ombouwen naar EU versie is trouwens wel een uitdaging vermoed ik: Er is geen EU versie van de 500e.. .

*ik vind ‘m leuk* /no-homo

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.