Spijkstaal busje
Misschien dat we beter kunnen spreken van “auto”, aanhalingstekens zijn meer dan gerechtvaardigd.

Het gaat namelijk om een heuse Spijkstaal. Dat is een zeer vertrouwd merk voor alle marktkooplui en srv-mannen in den lade, het was de gewezen partij voor de aanschaf van een rijdende winkel. Maar de afkorting SRV – Samen Rationeel Verkopen – bestaat vrijwel niet meer en Spijkstaal was er in 2015 vrijwel geweest.

Dat neemt niet weg dat het nog altijd mogelijk is om een Spijkstaal aan te schaffen, nieuw en tweedehands. Over een voertuig in de laatste categorie gaat het nu en dan hebben we het tegelijkertijd over de goedkoopste elektrische “auto” van Autotrack. Voor het luttele bedrag van € 750 wordt er een zwarte Spijkstaal aangeschaft, die eerder aan het bedrijf JTS Logistics uit Roosendaal heeft toebehoord. Het voertuig wordt aangeboden door een handelaar in bedrijfswagens uit dezelfde plaats.

Verder weten we opvallend weinig over het onderhavige voertuig. Het is niet bekend wat het rijbereik is en evenmin wat de maximumsnelheid is. Spectaculaire waarden hoeven geenszins te worden verwacht. Deze Spijkstaal is vooral geschikt voor de inzet op bedrijfsterreinen. Niemand die het plan opvat om hiermee grote afstanden af te leggen, allicht is dit vandaag de dag meer show dan praktisch nut. Een roerend goed en vintage statement. Zonder dat duidelijk wordt wat hiermee precies wordt uitgedragen, laat staan getransporteerd.

Spijkstaal busje achterzijde

Spijkstaal busje interieur

Spijkstaal busje interieurdetail


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.