i3
Wat mag je neertellen voor de groene stadsrakker van BMW?

De BMW i3 is inmiddels een aantal jaar op de markt leverbaar en op Marktplaats staan enkele tientallen te koop. De i3 heeft een forse nieuwprijs en dus is het interessant om te kijken wat de auto tweedehands doet.

De goedkoopste i3 kost 22.850 euro (ex BTW) en wordt aangeboden door een autobedrijf in Sneek. Het gaat om een wit exemplaar met 19.632 kilometer op de teller. De elektrische auto komt uit 2014. De elektromotor levert 170 pk en 250 Nm aan koppel. De theoretische actieradius is afhankelijk in welke stand je rijdt. De i3 kent verschillende rijmodi’s waardoor de range schommelt tussen de 130 en de 160 kilometer.

Eerder dit jaar werd het model van BMW-i van een update voorzien. De nieuwe i3 94 Ah kan in theorie 300 kilometer rijden en komt dus een stuk verder dan zijn voorganger. Het model kost dik 40 mille waardoor de BMW een dure elektrische auto blijft. Het loont dus om te kijken naar de concurrentie zoals bijvoorbeeld de Renault Zoe. Volgend jaar komt de Opel Ampera-E op de markt. Een prijs van die laatste is nog niet bekend, maar het lijkt, mede dankzij een actieradius van 500 kilometer, een interessante auto te worden. Een betaalbare tweedehands groen alternatief op Marktplaats is de Nissan Leaf.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.