BMW i3 tweedehands
Is de volledig elektrische auto van BMW inmiddels al betaalbaar?

De BMW i3 heeft veel goede eigenschappen, maar goedkoop is de auto niet. Zeker niet wanneer de auto nieuw wordt aangeschaft. Het kan geen kwaad om uit te zien naar een tweedehands exemplaar. De BMW i3 is in zijn huidige vorm nog steeds nieuw te koop en de verbeteringen die in de afgelopen jaren zijn gedaan, zijn hoofdzakelijk terug te brengen tot steeds weer een wat groter accupakket. Inmiddels heeft de i3 een accucapaciteit van 42 kWh, terwijl de auto ooit begon met 22 kWh. Dat is een respectabele toename. De lichtgewicht bouwwijze is gebleven. Elke BMW i3 zit mooi in elkaar, met een overvloedige toepassing van carbon. Ook het weggedrag is aansprekend

Degene die voldoende heeft aan 22 kWh en een bijbehorend rijbereik van 190 km volgens de NEDC-norm, is prima af met de goedkoopste BMW i3 van Autotrack. Die auto wordt aangeboden door een particuliere aanbieder voor een bedrag van € 19.965 (of € 16.500 exclusief BTW). Deze i3 is geleverd in december 2013 en was daarmee ooit een van de eerste van Nederland. De kilometerstand is met 116.000 km alleszins acceptabel. De i3 is voorzien van de juiste opties. Er zit een snellaadpakket op en een Navigatie Professional met groter scherm maakt het mogelijk om op de rechterzijde van het scherm extra informatie te tonen. Een enkel blauw accent daargelaten is het interieur wel wat grijs. Meer luxe en mooiere interieurs waren uiteraard verkrijgbaar, maar tegen betaling. Gewoon kunnen snelladen is echter ook wat waard.

Wanneer de zoektocht naar een betaalbare, tweedehands elektrische auto is ingezet, kan er uiteraard ook worden uitgezien naar een Renault ZOE of Nissan Leaf. Auto’s die het predicaat premium weliswaar niet verdienen, maar mede daardoor ook tweedehands een paar duizend euro minder kosten dan deze BMW i3.

BMW i3 tweedehands achterzijde

BMW i3 tweedehands interieur


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.