Ford Mustang Mach-E voorzijde
Is het een echte of wordt de naam te grabbel gegooid.

Een mustang is van oorsprong een rondzwervend, wild paard. Legendarisch gemaakt door autofabrikant Ford. In de jaren ’60 van de vorige eeuw was een Mustang de auto die iedereen wilde hebben, een woest aantrekkelijk vormgegeven coupĂ©. Nu is de tijd gekomen om een elektrische variant van de Mustang op de markt te brengen. Een auto die bijster weinig van doen heeft met het origineel of navolgers daarvan.

De Ford Mustang Mach-E is een doodordinaire crossover, met plaats voor vijf personen en bagage. De grille is dichtgemaakt, maar doet evengoed denken aan andere Fords. Er zijn meer modellen van The Blue Oval met een Mustang-achtig uiterlijk. Van de spijlvormige achterlichten is het overduidelijk waaraan de vormgeving is ontleend.

Over naar de specificaties. Daar is weinig reden tot klagen. Er is een standard-accupakket beschikbaar en een extended range-accupakket. Eerstgenoemde heeft een capaciteit van 75,7 kWh en de tweede biedt 98,8 kWh. Als het grootste accupakket wordt gepaard aan achterwielaandrijving, bedraagt het rijbereik maximaal 600 kilometer. De uitvoering met vierwielaandrijving en een extended range-accupakket levert een vermogen van 248 kW (337 pk). Er is ook een GT, die met dank aan een vermogen van 342 kW (465 pk) de sprint van nul naar honderd binnen de vijf seconden weet te slechten. Bij Ford haast men zich overigens om te melden dat het om voorlopige cijfers gaat. Het lijkt erop dat er op drie fasen kan worden opgeladen, met maximaal 11 kW. Om te snelladen is een gangbare CCS-aansluiting aanwezig, naar alle waarschijnlijkheid ligt het maximale vermogen op 100 kW.

Het interieur oogt geborgen, maar doet onmiskenbaar deken aan Tesla vanwege het grote scherm. Het is verder meldenswaardig dat er uit drie rijmodi kan worden gekozen. Het Magnetic Ride-onderstel is adaptief, wat zorgt voor veel rijcomfort.

Ford Mustang Mach-E achterzijde

Ford Mustang Mach-E interieur

Ford Mustang Mach-E dashboard

Ford Mustang Mach-E acherlicht detail


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.