Een elektrische en betaalbare crossover, ontworpen door Henrik Fisker.

Fisker Ocean

Deze Deense ontwerper, Henrik Fisker, kennen we nog van de schitterende Fisker Karma. Fisker Automotive is ter ziele, de auto leeft voort onder de naam Karma Revero GT.

Onder de officiële firmanaam Fisker Inc. gaat Fisker door met het bouwen van auto’s, die zonder uitzondering beschikken over een elektrische aandrijflijn. De eerste die is gepresenteerd is de Fisker EMotion, een gedrongen, spotieve wagen met vier vlinderdeuren. De auto had er in 2018 moeten zijn, maar we wachten nog steeds.

De tweede is inmiddels wereldkundig gemaakt. Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas is de Fisker Ocean gepresenteerd. Een even spectaculaire als betaalbare crossover. De Ocean zou in Amerika een vanafprijs krijgen van $ 37.499 (€ 33.508) en dat voor een auto met premiumaspiraties én een accupakket met een capaciteit van ongeveer 80 kilowattuur. Het rijbereik moet uitkomen op 400 tot 500 kilometer.

Dat zijn grootse beloftes. De Fisker Ocean lijkt te mogen beschikken over een aantrekkelijk voorkomen. Verder is er een zonnedak aanwezig over de gehele lengte en is er sprake van een “vegan” interieur (geen koeienhuiden, maar polyurethaan).

Is dit wat iedereen wil? De productie begint naar verwachting in 2021, een jaar later komt de productie goed op gang. Tussen 2022 en 2027 moeten 1 miljoen Oceans worden gebouwd. Hopelijk krijgen we ook de solid state-accutechniek die eerder in het vooruitzicht is gesteld.

De grote vraag blijft voorlopig, gaat dit alles worden bewaarheid?


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ben benieuwd of dit ooit werkelijkheid gaat worden.
Ik denk dat, met de komst van de grote spelers, de ruimte voor startups in dit segment snel kleiner wordt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.