Panterachtige voorzijde
Echte beelden van Henrik Fiskers indrukwekkende elektroauto.

De afgelopen maanden is er wat beeld langsgekomen van de Fisker EMotion, maar dat beeld bestond uit suggestieve renders. Nu is onthuld hoe de auto er in het écht uit gaat zien. Voor een deel, want er wordt nog het een en ander aan de verbeelding overgelaten. We zien, in de woorden van Fisker himself, een panterachtige neus. Ook zijn er foto’s van de gewelfde motorkap en het achterste van de auto.

De EMotion zit bomvol interessante materialen en technieken. Aan de voorkant is een Lidar-radar te vinden en 360 graden-camera’s zorgen voor volledig zicht rondom. De auto is opgetrokken uit carbonfiber en aluminium. Een rijbereik van 645 km (400+ mijlen) moet mogelijk worden, de topsnelheid komt op 259 km/u te liggen.

De “frontal crash structure” is even veiligheidsbevorderend als gepatenteerd. Een unieke manier van crashen dus. Verder zou de EMotion in 10 minuten 160 km kunnen bijladen.

De auto in de elektro-Oberklasse wordt ergens in 2019 verwacht. Dan wordt de concurrentie aangegaan met de dikste Tesla’s op de markt. De prijs ligt op $ 129.900 (€ 115.000). Voorbestellen is mogelijk vanaf 30 juni.

UPDATE: nu ook een eerste volledige foto op autoblog.nl.

EMotion achterzijde

Fisker motorkap


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.