VW elektrisch
Het merk blijft allesbehalve achter, ook Volkswagen voorziet een elektrische toekomst.

Dat betekent heel veel elektrische modellen. Dat komt bepaald niet als een verrassing, want de uitspraken logen er de afgelopen tijd niet om. Het is duidelijk dat de Volkswagen-groep de concurrentie wil aangaan met Tesla. De Porsche Mission E moet beter worden dan de Tesla Model S, de Volkswagen I.D. goedkoper dan een Tesla Model 3.

We zullen zien of dat gaat lukken. Onder de naam Roadmap E zijn de plannen bekend gemaakt, elektrificatie krijgt “een extra boost” aldus VW. Dat komt neer op de komst van tachtig nieuwe (deels) elektrische auto’s tot 2025, waaronder vijftig volledig elektrische modellen en dertig plugin-hybrides. Alle 300 modellen die het concern aanbiedt, moeten in 2030 ook in een geĆ«lektrificeerde uitvoering te verkrijgen zijn.

Dat alles vergt uiteraard de nodige productiecapaciteit voor accupakketten. Daarvoor zijn de aanbestedingsprocedures gestart. Er moet voor in totaal 150 GWh per jaar geproduceerd kunnen worden, verschillende werelddelen worden overwogen; China, Noord-Amerika en Europa. Tot de komst van de volledig elektrische Volkswagens wordt de diesel nog niet afgeschreven, benadrukt wordt dat de Euro 6-diesels tot de schoonste en efficiƫnste ter wereld behoren en goed presteren onder realistische omstandigheden.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.