Jaguar
Eindelijk wat meer duidelijkheid over de groene plannen van het Britse automerk.

Met de onlangs onthulde I-PACE ontketend Jaguar Land Rover een elektrische revolutie in eigen huis. CEO Ralf Speth was in gesprek met Autonews over de toekomst van het concern en hier kwam interessant nieuws uit voort. Zo wist Speth te vertellen dat het gamma van de autofabrikant op de groene toer gaat. De helft van alle modellen van Jaguar Land Rover (JLR) moet tegen 2020 bestaan uit een elektrische of (plug-in) hybride auto.

De productieversie van de I-PACE zal in 2018 op de markt worden gebracht. De vergroening van het concern is volgens Speth een noodzakelijke keuze. Overheden voeren druk uit op autofabrikanten en dus zijn ze verplicht om meer duurzame modellen in het gamma te hebben.

De CEO zei verder nog dat alle groene modellen die JLR tegen 2020 in het gamma heeft niet zullen beschikken over volledige autonome functies. Een richtprijs voor de I-PACE wist Joe Eberhardt, baas van Jaguar Land Rover Noord-Amerika, tevens niet te noemen. Erberhardt zegt eerst te willen afwachten wat de markt doet voordat hij een prijs noemt voor de elektrische crossover.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.