Saab 9-3 EV
Saab vertoont weer leven, en wel in de vorm van een elektrische 9-3.

De elektrische 9-3 is deel van een prototype serie in Trollhättan. Hiervoor modificeerden zij een 9-3 Aero Sedan en plaatsten het accupakket onder de vloer, zodat de volledige interieur- en kofferruimte intact blijven. Ook helpt dit bij een laag zwaartepunt en een 50/50 gewichtsverdeling.

Bij de ontwikkeling van de 2014 Saab 9-3 Aero Sedan lag de focus op een betere rijervaring, veiligheid en kwaliteit. Het uitgangspunt van het EV project was dan ook om al deze goede eigenschappen te behouden.

De auto die in Trollhättan werd onthuld is één van de eerste prototypes en kwam al in mei van de band rollen. De car is voorzien van lithium-ion batterijen van Beijing National Battery Technology. In deze fase van de ontwikkeling is het prototype beperkt tot een range van 200 kilometer, acceleratie van 0-100 km/u in 10 seconden richting een top van 120 km/u en een vermogen van 100 kW.

Met de prototypes hoopt Saab de techniek rond en productie van EV’s beter te begrijpen. Deze auto’s zullen dan ook een referentiekader vormen voor aankomende productiemodellen, maar wanneer dat zover is, is nog niet bekend.

Saab 9-3 EV


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.