Honda
Een elektrische stadsauto waar Honda mee wil laten zien wat ze in huis hebben.

Autofabrikanten laten zich van hun beste kant zien op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Op deze beurs draait het om technologie, mobiliteit en de toekomst. Honda is ook aanwezig en debuteert hier de NeuV. Een compacte elektrische auto vol techniek.

Alles draait om autodelen bij dit concept. Eén persoon koopt de NeuV en vervolgens kunnen anderen de elektrische auto huren. De naam van het model is geen toevalligheid. NeuV staat voor New Electric Urban Vehicle. Het is een feit dat personenauto’s 96 procent van de tijd stilstaan. Niet iedereen hoeft dus een auto te bezitten. Zeker als je in een stad woont en je werk begeeft zich in diezelfde stad. Een deelconcept kan dan erg lucratief zijn en Honda springt hierop in met de NeuV.

De markt van de deelauto maakt momenteel een groeispurt en het aantal initiatieven worden met bosjes uit de grond gestampt. De NeuV heeft een 20 kWh-accupakket en een 55 kW elektromotor. Volgens Honda bedraagt de actieradius tussen de 160 en de 320 kilometer.

De NeuV is ook slim dankzij HANA, dat staat voor Honda Automated Network Assistant. Deze kunstmatige intelligentie kan emoties van de inzittenden aflezen. Het systeem is verbonden aan het infotainmentsysteem en kan op basis van de stemming van de inzittenden helpen met rijkeuzes of infotainment gerelateerde zaken.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.