Samen met het nieuws dat alle nieuwe taxi’s in Londen vanaf 2018 emissievrij moeten kunnen rijden, toont Frazer-Nash hun bijdrage in de vorm van de elektrische Metrocab.

Of deze incarnatie van de Londense taxi er beter uitziet dan de omgebouwde Nissan NV200 laat ik aan u over, maar moeders mooiste is het niet. Wel is hij volledig elektrisch, en dat is goed nieuws voor burgemeester Boris Johnson. In 2018 moeten alle nieuwe taxi’s in Londen emissievrij kunnen rijden. Zolang de nieuwe Metrocab geen gebruik maakt van zijn range-extender, komt dit wel goed.

De taxi wordt aangedreven door twee 50kW elektromotoren. De batterijen kunnen onderweg worden geladen met de 1,0 liter range-extender op benzine, waarmee de totale range op 560 kilometer komt. Hoe ver de auto puur elektrisch kan rijden is nog niet bekend. Het verbruik is vastgesteld op zo’n 0,03 liter per kilometer ofwel 1 liter op bijna 32 kilometer, voor taxichauffeurs een besparing van 30 tot 40 Britse pond per dag. Dit is ook terug te zien in de CO2-uitstoot van 50 gram per kilometer.

Hoewel de Metrocab met zijn 1.750 kilo en 4.905 mm lengte een flinke wagen is voor zeven passagiers, is de draaicirkel slechts 7,62 meter. Terwijl de taxi zich een weg baant door het drukke verkeer van Londen, worden de klanten omringd door comfort. Luchtvering, airconditioning, kleurentelevisie, multifunctioneel touchscreen, infotainmentsysteem, draadloos bellen, USB-laadstation, sfeerverlichting en een panoramadak zijn allemaal standaard.

Bekijk HIER de presentatie van de Metrocab op Autojunk.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ziet er beter uit dan die vermassacreerde NV200. Nog steeds overdreven retro natuurlijk, maar daar geraken de Britten vast nooit meer van af.

Vraag me wel of of Frazer-Nash dit ding echt kan produceren. Ze hebben een paar interessante bedrijfjes onder hun hoede, maar van die nieuwe elektrische Bristol hebben we nog steeds geen nieuws gehoord. Erger nog, de Bristol site is ingedeeld in ‘Past’, ‘Present’ en ‘Future’. De Past staat goed vol, Present is alleen opkopen en verkopen van oude (gerestaureerde) Bristols, en bij Future krijg je… Not Found…

Ronduit jammer…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.