Elektrisch karten
Want karts die op benzine rijden zijn volgens eigenaar Mike Hezemans niet meer van deze tijd.

Ze zijn 2 maanden bezig geweest met verbouwen, maar er kan bijna weer gekart worden in Eindhoven. En niet zomaar karten, maar e-karten. Vanaf 28 september rijden over er bij Hezemans Indoor Karting elektrische karts, dus zonder stank. De bijna 600 meter lange baan is omgetoverd tot een splinternieuw circuit met hypermoderne baanafzetting. De karts worden elektronisch aangestuurd en de snelheid kan op afstand geregeld worden. Omdat er géén uitstoot is, zorgen deze karts ook voor betere arbeidsomstandigheden.

Nieuw circuit
De kartbaan is stevig onder handen genomen. Letterlijk alles van het circuit, inclusief stalen balken, werd gesloopt. “Toen onze beroemde kombocht onder de sloophamer ging, heb ik toch een traantje moeten wegpinken”, grinnikt Mike Hezemans, “maar het nieuwe circuit is helemaal fantastisch. Heel modern en nog steeds met 2 verdiepingen zodat onze gasten naar hartenlust op en neer kunnen scheuren.

Investering
Het is niet goedkoop om de hele kartbaan zo groen mogelijk te krijgen. Er zijn inmiddels meer plekken om elektrisch te karten, maar in dit geval is er ook naar het gehele pand gekeken. En dat gaat bij elkaar om een flink prijskaartje. De elektrische karts kosten sowieso al een hele duit. Tevens kregen de bar en het restaurant een update. Boven op het pand zijn zonnepanelen geplaatst en alles wordt vanaf nu met Philips ledlampen verlicht.

Veiligheid
Het voordeel van elektrische karts is ook dat je heel makkelijk de snelheid kan aanpassen”, geeft Mike Hezemans ons nog mee, “zo kan je het voor elke soort bezoeker leuk en veilig maken. De rijders met iets meer ervaring kunnen zo met ruim 70 km/h over het asfalt scheuren, terwijl we de karts voor beginnelingen of kinderen wat langzamer zetten. Nog steeds hard, maar gewoon iets minder.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Eerste?: de Uithof kartbaan in Den Haag heeft al een paar jaar elektrisch karts.

@brechtje: yep, er zijn er nog wel meer, maar dat staat ook al in de tekst toch?
“Er zijn inmiddels meer plekken om elektrisch te karten, maar in dit geval is er ook naar het gehele pand gekeken.”

Dus blijkbaar zijn ze de eerste met zonnepanelen, ledlampen, etc.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.