Het is nog een concept, maar dit is wat we ongeveer kunnen verwachten.

General Motors staat langzamerhand op het punt hun elektro-offensief te ontketenen. Dit zal onder andere bestaan uit de GMC Hummer EV die wel al kennen, maar ook deze Cadillac Lyriq.

Cadillac loopt nog een beetje achter de feiten aan, want de Lyriq is nog niet productierijp. De auto bevind zich nog in de conceptfase, maar Cadillac gunt ons hiermee al wel een blik in de nabije toekomst.

De Lyriq staat op het nieuwe modulaire EV-platform van General Motors. De Cadillac zal dit platform delen met de Hummer EV en diverse andere elektrische modellen die GM in de pijplijn heeft zitten.

Het accupakket zal om en nabij de 100 kWh gaan leveren. Cadillac mikt daarmee op een range van minstens 300 mijl, oftewel 480 km. De Lyriq is geschikt voor snelladen tot 150 kW. Het reguliere laadvermogen is 19 kW. Naast een achterwielaangedreven variant komt er ook een vierwielaangedreven versie. Verder laat Cadillac nog niet veel los qua technische details.

Opvallende zaken zijn het front met de verticale koplampen het brede 33 inch-scherm dat een groot gedeelte van het dashboard in beslag neemt. De Lyriq krijgt de nieuwste versie van Super Cruise, de rijassistent van GM die rijden zonder handen mogelijk maakt.

De productieversie van de Cadillac Lyriq staat voor 2022 in de planning.Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.