De nieuwe Detroit Electric is ’s werelds snelste puur elektrische sportwagen. De Sp:01 markeert de terugkeer van de fabrikant van elektrische auto’s na een afwezigheid van ruim 70 jaar.

We zagen vorige week al een teaser van deze auto maar inmiddels is het officieel. Detroit Electric werd in 2008 opnieuw leven in geblazen door Albert Lam, voormalig CEO van de Lotus Engineering Group. Dat verklaart waarom deze SP:01, net zoals de Tesla Roadster, is gebaseerd op een Lotus.

In het geval van deze Detroit Electric levert de elektrische motor een vermogen van 204 pk en 225 Nm max koppel. Daarmee gaat de elektrische sportwagen in 3,7 seconden naar de 100 km/u. De topsnelheid ligt op 249 km/u. De body is van koolstofvezel (carbon) en mede daardoor komt het gewicht van de auto uit op 1068 kilogram.

Op een volle set accu’s haalt de SP:01 een bereik van bijna 300 kilometer. Het gaat om lithium-polymeerbatterijen. Daarna moet de auto weer aan het stopcontact worden gehangen, maar gelukkig is de laadtijd redelijk kort: 4 uur en twintig minuten.

Elke SP:01 komt met 3 jaar garantie (30.000 kilometer). De productie moet in augustus dit jaar (2013) beginnen, men heeft een productiecapaciteit van 2500 auto’s per jaar. De prijs is echter wel pittig, de auto zal in Amerika 135.000 dollar gaan kosten (ongeveer een ton euro).

Update 13 mei 2013:
Volgens Detroit Electric is de SP:01 de eerste auto die smartphone toepassingen gebruikt om het complete infotainmentsysteem in de wagen te beheren. ‘SAMI’ (Smartphone Application Managed Infotainmentsysteem) biedt toegang tot een breed aantal functies, inclusief muziekspeler, satellietnavigatie, aanpassing van de interieurverlichting en status van voertuigsystemen, zoals het accu peil, het bereik en overige telemetrie voor het voertuig. Het kan uiteraard ook gebruikt worden om mobiele telefoongesprekken te voeren. SAMI doet ook dienst als een afstandsbediening (via GSM), zodat de gebruiker het voertuig kan lokaliseren, de airconditioning of verwarming kan inschakelen en de laadstatus kan controleren.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

ik heb toch liever een tesla roadster, zoek maar is op YouTube burning LiPo dan weet je waarom

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.