Chevrolet Bolt
Chevrolet heeft meer voor ons in petto dan alleen de nieuwe Chevrolet Volt, het merk laat in Detroit ook de Bolt Concept zien, een studiemodel van een elektrische auto van zo’n 30.000 dollar en met een range van 320 kilometer.

De komst van de Bolt mag dan geen grote verrassing meer zijn, we hadden nog geen idee hoe het model eruit zou zien. Chevrolet heeft met de Bolt duidelijk de BMW i3 in het vizier, zo op het eerste gezicht lijken de auto’s qua formaat in dezelfde klasse te vallen. Er zijn meer overeenkomsten, zo zou ook Chevrolet ‘exotische’ materialen als aluminium en koolstofvezel gebruiken om het gewicht zo laag mogelijk te houden.

Heel veel details heeft General Motors nog niet vrijgegeven, behalve dat de Bolt een actieradius van 200 mijl (omgerekend zo’n 320 kilometer) heeft en dat veel techniek gedeeld wordt met de eveneens nieuwe Chevy Volt. Het concern mikt op een vanafprijs van 30.000 dollar, door lokale belastingvoordelen voor elektrische auto’s zou de prijs zelfs nog eens 7500 dollar lager uit kunnen vallen. Tegelijk met de conceptcar komt Chevrolet ook met een concept-app. Hiermee kun je je smartphone als sleutel gebruiken en daarnaast de nodige informatie over je auto bekijken op je telefoon. Hoewel de Bolt officieel nog een studiemodel is, achten we de kans zeer groot dat het model in een weinig afwijkende vorm in productie zal gaan. Meer foto’s van de Chevy Bolt check je in deze gallery.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dit bewijst dat de accu ontwikkeling doorgaat zowel op range als op prijs.
Nu moet Nissan en de rest wel volgen.

Wel even bij vermelden dat deze auto (net als alle chevy’s) niet meer verkocht gaan worden in Europa…

@ojee99: Andere bumper eraan, met Opel-blitzje erop…

Het design spreekt me al heel wat meer aan dan de Volt, op het smoelwerk na, dat blijft even lelijk.

Tesla zou dit soort wagen moeten bouwen…

@Esprit_de_Flandre: Tesla is daar al lang mee bezig. Zou in 2017 op de markt moeten komen: Een betaalbare Tesla voor Jan en Jannie.

Deze zg. “Model III” moet het massa-produkt van Tesla worden terwijl de Model S en de Model X in het boven-segment gepositioneerd blijven.

@fijnkonijn: Model 3 is nog steeds een sedan. Doelde eigenlijk meer op de vorm. Hatchback of kleine monovolume.

@Esprit_de_Flandre: hoe weet jij dat de Model III een sedan wordt? De rest van de wereld weet het namelijk nog niet 😉

@esprit_de_flandre is dat zo, hebben we straks dus een Opel Bolt in Europa?

@ojee99: Weet ik niet, was zomaar een idee. Een mogelijkheid. Maar ik verwacht wel dat Opel ook met een versie komt, ofwel rebadge (want Chevy zelf is hier toch weg), ofwel met eigen looks maar volledig zelfde basis…

@ojee99: Ik denk dat ze em eerder “Opel Blitz” zouden noemen als een hint naar Opels Eigen verleden en de letterlijke vertaling van het word “Bolt” 😉

(disclaimer: de Opel Blitz was een vrachtwagen. I sure hope the Model III wird nicht wie eine Lastwagen aussehen…)

Ik vind het design erg veel weg hebben van een Ford C-Max, waarbij de smalle koplampjes geleend zijn van de BMW i3. Beetje inspiratieloos.

30.000 US dollar is inclusief “incentives”….

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.