BMW i3 en i3s
De BMW i3 krijgt een facelift en tevens komt er een i3s op de markt, dat is een meer sportieve variant.

De auto’s krijgen een 33 kWh accupakket onder de kap, desgewenst is nog steeds een versie met range extender leverbaar op zowel de i3 als de i3s. Het vermogen blijft 170 pk bij een koppel van 250 Nm. De actieradius van de versie met range extender (een tweecilinder met 38 pk) komt op de NEDC-cycle uit op maximaal 300 kilometer.

De i3s is een stukje krachtiger. Deze versie krijgt 184 pk en 270 Nm. De standaardsprint is daarmee in 6,9 tellen achter de rug waar de reguliere versie er 7,3 seconden over doet. De normale i3 houdt bovendien op bij 150 km/u waar de “s” 160 km/u kan rijden. Voor de i3s wordt een bereik van 280 kilometer opgegeven.

De i3 is al op de markt sinds 2013, dus hoogste het was de hoogste tijd voor wat aanpassingen/verbeteringen. Zo ook de vormgeving. De ronde mistpitten zijn bijvoorbeeld vervangen door langwerpige exemplaren (LED). Daarnaast is de i3 vanaf nu leverbaar met nieuwe kleuren. Het interieur kreeg ook een opfrisbeurt, waar veel gebruik is gemaakt van gerecycled materiaal. Daarnaast zijn de veiligheidssystemen verder bijgepunt, evenals de rijhulpjes die het leven van de bestuurder gemakkelijker maken. Dat alles is uiteraard ook beschikbaar op de i3s.

BMW i3s

De i3s is van buiten herkenbaar aan de zwarte elementen, zoals de nieren in de neus. Verder ligt deze versie 10 millimeter dichter bij het asfalt en is de spoorbreedte met 40 mm toegenomen. Om ruimte te bieden aan de velgen werden de wielkasten licht uitgeklopt. Deze versie is overigens ook leverbaar met 20 inch velgen! Verder is de sportieve versie uitgerust met een snellere gasrespons en stuurt ‘ie scherper.

De auto wordt onthuld op de IAA autoshow in Frankfurt (september), de nieuwe i3 en i3s staan vervolgens in november al bij de dealer. Meer plaatjes zie je in de gallery op autoblog.nl.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Deze grotere accu is toch al ruim een jaar leverbaar (mei 2016)
Bmw heeft het over 94 Ah, de oude was 60 Ah

Klopt helemaal. Ik heb een regeltje in het artikel weggehaald. De BMW i3 debuteerde met een accupakket met een capaciteit van 22 kWh (60 Ah). Vorig jaar kwam het accupakket beschikbaar dat nu ook in de vernieuwde i3 wordt toegepast, met 33 kWh (94 Ah).

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.