Tesla
Dat mag eigenlijk geen verrassing zijn.

Geen Audi, BMW, Mercedes of een ander merk. Nee, het Amerikaanse Tesla is de best verkopende fabrikant van elektrische auto’s ter wereld. Niet zo vreemd, aangezien Tesla een van de weinige autofabrikanten is die enkel elektrische auto’s verkoopt. De meeste automerken verkopen wel elektrische voertuigen, maar het overgrote gamma bestaat uit auto’s met een conventionele aandrijflijn.

Tesla heeft tussen januari en september van dit jaar zo’n 57.000 auto’s weten te verkopen. Dat is een stijging van 33 procent in vergelijking met dezelfde periode, een jaar geleden. Dat weet onderzoeksbureau Jato te melden. Ondanks alle problemen met Model 3-leveringen en het negatieve nieuws de laatste tijd, wist Tesla deze mooie titel binnen te slepen.

De meeste verkopen betreffen de Model S (33.000 stuks) en Model X (24.000 stuks). Verwacht volgend jaar de Model 3 in dit rijtje, want dan gaat Tesla de elektrische auto ook buiten de Verenigde Staten leveren.

Het is niet vanzelfsprekend dat Tesla ook in 2018 deze titel gaat pakken. Het Chinese BAIC wist dit jaar 50.000 elektrische auto’s te verkopen. Een klein verschil met de Amerikaanse autofabrikant. Met drie modellen in het gamma zal Tesla vermoedelijk 2017 gaan overtreffen als het gaat om de verkopen. Dit najaar zet de autofabrikant alles op alles om de productie van de Model 3 op volle toeren te laten draaien.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.