Rapide
De ontwikkelingen gaan rap.

De nieuwe Aston Martin RapidE is het eerste elektrische project van Aston Martin. De auto moet gaan concurreren met bijvoorbeeld de elektrische Porsche Taycan die volgend jaar op de markt gaat komen.

Aston Martin ontwikkelt de RapidE in samenwerking met Williams Advanced Engineering. CEO van Aston Martin, Andy Palmer, deelde op sociale media een foto van de ontwikkelingen. Daarbij maakte de baas bekend dat de RapidE een 800v batterij gaat krijgen, net als de Porsche Taycan. Met deze technologie is de RapidE straks in staat om snel op te laden. Om de Taycan er nog eens bij te pakken: de elektrische Porsche kan in slechts 15 minuten voor 80 procent opgeladen zijn.

Het is de bedoeling dat de Aston Martin RapidE eind 2019 op de markt verschijnt. De auto is gebaseerd op de Rapide AMR, die aangedreven wordt door een 6.0 V12. Zoveel herrie als de Rapide AMR maakt, zo stilletjes zal de RapidE zijn. Het gaat een bijzondere Aston Martin worden, misschien wel een collectors item. Er worden namelijk maar 155 exemplaren van de elektrische auto gemaakt.

De elektrische Aston krijgt een topsnelheid van 250 km/u en Palmer heeft laten weten dat de auto capabel op het circuit gaat zijn. Knallen op de Nürburgring moet geen probleem vormen voor de batterijen, aldus de CEO.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.