Een auto op zonne-energie, die erg spaarzaam met de beschikbare stroom omgaat.

Het zou wel eens kunnen uitgroeien tot een bescheiden trend in autoland; het verruilen van plaatwerk voor zonnepanelen. Het is een relatief eenvoudig middel om wat energie op te wekken en zo minder afhankelijk te zijn van de laadinfrastructuur. De Sono Sion blijft een interessante auto, hoewel het wachten daarop nu wel erg lang duurt. Maar ook deze Aptera Sol is helemaal niet verkeerd.

Het gaat om een alpha-prototype, dus het voertuig verkeert in een vergevorderd stadium. Het futurisme is gebleven, de Aptera Sol ziet er onmiskenbaar uit als een lichtgewicht vliegtuig op wielen; het is net een cockpitkoepel met een staartstuk, waarbij het evident is dat vleugels ontbreken. Met dank aan de aanwezige zonnepanelen en de hoge mate van efficiƫntie kan een rijbereik van liefst 1.609 kilometer (1.000 mijl) worden genoteerd!

Het is te hopen dat er ook bij andere merken eindelijk veel aandacht komt voor aerodynamica en spaarzaamheid. Nu is dat iets waarop volstrekt niet wordt gelet bij elektrische auto’s.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.