VW ID3 op weg
Eerste beeld, altijd spannend.

Het is een beproefde tactiek. De daadwerkelijke auto niet onthullen en lange tijd niet verder komen dan het prototype, onderwijl voorzichtige eerste beelden de wereld inslingerend. Dat is precies wat Volkswagen momenteel doet. De langverwachte Volkswagen ID.3 is er nog altijd niet, de auto wordt naar verwachting officieel wereldkundig gemaakt tijdens de Internationale Automobilausstellung in Frankfurt, in september van dit jaar.

Deze dagen zoekt Volkswagen gretig de publiciteit met een lichtgecamoufleerde ID.3, het merk lijkt maar al te graag een van de belangrijkste ev-bouwers te willen worden. Op gezette tijden zijn er promovideo’s. Nieuw is dat er een glimp kan worden opgevangen van het interieur. We zien niet veel, maar genoeg om te weten te komen dat de versnellingshendel lijkt te zijn ontleend aan de BMW i3. De VW ID.3 heeft namelijk ook om een bedieningssatelliet aan het stuur waarmee door te draaien de juiste stand wordt geselecteerd. Verder zijn er de nodige schermen. De snelheid en andere belangrijke informatie wordt direct voor de neus van de bestuurder getoond. Bovenop de middenconsole is het scherm voor navigatie, media, klimaat, verbruiksinformatie en wat al niet meer, te vinden. Dat is weer enigszins vergelijkbaar met hoe het er deze dagen aan toegaat met de bediening in de gemiddelde Peugeot. Verder wordt beloofd dat spraakcommando’s een bruikbaar middel zijn voor aansturing van de auto, hopelijk blijven babylonische spraakverwarringen uit.

De Volkswagen ID.3 is op termijn leverbaar voor ongeveer 30.000 euro, maar eerst moeten we het doen met een Launch Edition die aanzienlijk duurder is.

UPDATE: de oorspronkelijke promovideo is verwijderd, daarom wordt er nu gelinkt naar een video met screenshots van de oorspronkelijke video

Beeld: VW ID.3 op weg


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Deze video is niet beschikbaar…

Dank. In allerijl verwijderd blijkbaar, er wordt nu gelinkt naar een andere video.

Kijk naar één van de vele youtube filmpjes of foto’s die gepubliceerd zijn van de ongecamoufleerde Seat El Born, het elektrische SEAT zustermodel van deze VW, en je weet hoe het interieur van de VW eruit ziet. Seat gebruikt anders stofjes in magenta-grijs en rode stiksels. Bij VW wordt dat wat “zakelijker” zwart-grijs. Maar basis opzet van dashboard en interieur componenten zijn verder identiek. dat is nou net het concept van de VW stal waar verschillende merken zoveel mogelijk techniek met elkaar delen. Zo spannend als VW het probeert te maken met de teasers is het allemaal niet meer.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.