De nieuwe coureur voor het Formule-E team van Audi is officieel voorgesteld.

Audi e-tron FE06 #11 (Audi Sport ABT Schaeffler), Lucas di Grassi

Valsspelen brengt je nergens. Iemand die daarover kan meepraten is Daniel Abt. De voormalige Formule E-coureur verloor zijn stoeltje bij Audi nadat hij vals speelde in een online racesessie. Hij liet iemand anders voor hem rijden en dat kwam uiteindelijk naar buiten.

Excuses van Daniel Abt waren niet genoeg om zijn carrière te redden. Audi maakte kort na het incident bekend Abt te ontslaan als coureur van het Formule E-team. Nu is de opvolger bekend voor de overige zes races van dit seizoen.

Rene Rast vervangt Daniel Abt als coureur in het Formule E-team van Audi. Voor de Duitse autofabrikant is Rast een bekende. Al sinds 2009 is de coureur betrokken bij Audi. En niet zonder succes. Zo won hij in 2017 en 2019 twee DTM titels voor Audi. Daarnaast is Formule E voor hem bekend terrein. Hij reed in 2016 de Formule E Grand Prix van Berlijn.

Het resterende seizoen zal later dit jaar uitgereden worden. Door de coronacrisis werd het kampioenschap stilgelegd. Het is de bedoeling dat de races vanaf 5 augustus weer hervat worden met nog zes races te gaan. Net als bij de Formule 1, zullen de races zonder publiek worden verreden.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.