Car2Go
Een aantal interessante cijfers in beeld.

De samenwerking tussen car2go en de gemeente Amsterdam heeft in de afgelopen vijf jaar meer dan 13 miljoen elektrische kilometers en 1274 ton CO2-besparing opgeleverd. Na de start in november 2011 viert het concept dit jaar samen met meer dan 40.000 members het vijfjarig jubileum. De 340 Smarts Fortwo electric drive zorgen niet alleen voor een betere luchtkwaliteit in de Nederlandse hoofdstad, ze bieden mensen ook de kans elektrische mobiliteit te ervaren. Amsterdam wil tegen 2025 immers emissievrij zijn.

De gemiddelde car2go rit is zo’n zeven kilometer. In Amsterdam duurt een gemiddelde rit 29 minuten. Een Amsterdamse gebruiker van het platform heeft met 4042 huursessies de meeste sessies in handen en daarnaast weet car2go te melden dat er ooit een levende kip is aangetroffen in één van de voertuigen. Deze is naar een kinderboerderij gebracht.

Onze hoofdstad is naast Stuttgart en Madrid een van de drie locaties waar car2go een 100% elektrische vloot aanbiedt. Elektrische auto’s van car2go zorgen als aanvulling op het openbaar vervoer voor minder uitstoot in steden, wat de gezondheid van de inwoners ten goede komt. De resultaten van de Universiteit van Californië – Berkeley brengen nog meer voordelen van het flexibele carsharingmodel van car2go aan het licht: elke auto van car2go vervangt tot elf privéauto’s en vermindert niet alleen het aantal voertuigen, maar ook het fileprobleem in steden. Als meerdere mensen een auto delen, zoals dat bij carsharing het geval is, daalt ook de parkeerduur van die auto’s. Stadsbewoners ondervinden minder hinder van het verkeer, kunnen beter ademhalen en hebben een verhoogde levenskwaliteit.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.