Mirai
Een niet zo fris verhaal, maar wel duurzaam.

De Mirai is een brandstofcelauto van Toyota. Waterstof is in tegenstelling tot een hybride of een elektrische aandrijflijn nog niet zo populair. Zo hebben we in Nederland slechts twee stations waarbij men waterstof kan tanken. Niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van de wereld is er nog een schaarste aan waterstoftankstations. De ombouw is duur en doordat brandstofcelauto’s niet populair zijn, toveren ondernemers hun traditionele tankstations vooralsnog niet om.

Toyota weet ook van dit probleem en komt met een alternatief, aldus Quartz. Een afvalwaterzuiveringsinstallatie in Fukuoka, Japan wordt gebruikt om waterstof te maken. Dankzij CO2 uit biogassen kan er waterdamp worden toegevoegd. Op deze manier is er geen waterstoftankstation nodig en is de afvalwaterzuiveringsinstallatie in staat om iedere dag tientallen Mirai’s van een volle tank te voorzien.

In Nederland is de prijzige auto niet erg gewild. Eerder dit jaar gaf nam onze overheid de eerste stap door sleutels in ontvangst van de Japanse waterstofauto


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Niet populair en niet duurzaam.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.