De stekker is eruit getrokken, elektrische auto’s van Dyson komen er niet. Is dat jammer, het mogelijke eindresultaat in ogenschouw nemend?

De plannen waren groots, drie elektrische auto’s van Dyson zouden er komen. Maar het heeft niet zo mogen zijn. James Dyson hemzelve zag er uiteindelijk geen brood in, wilde althans niet eindeloos veel investeringen doen. Het blijkt niet bepaald eenvoudig, om uit het niets een auto te ontwikkelen. Zelfs een ev, die toch minder complex is dan de eerste de beste fossiele auto, blijkt nog aardig ingewikkeld in elkaar te steken. Het is evenmin evident dat er goede contracten met toeleveranciers kunnen worden gesloten.

Of het eeuwig zonde is dat de ev’s van Dyson er niet komen, mag eenieder voor zichzelf uitmaken. We hebben in ieder geval een bewegende computeranimatie van een Dyson die wordt aangeduid onder de codenaam “N256” en warempel het is een suv, die op detailniveau wel wat wegheeft van een Peugeot 5008.

Een waagstuk is het voor wat betreft de vormgeving niet, waarbij moet worden opgemerkt dat ontwerpdetails in het zwart niet echt overkomen. Wel zijn modieuze buitenspiegels met daarin camera’s aanwezig. Het gaat overigens om een zevenpersoons auto, met ongeveer 367 kW (500 pk) en een rijbereik van net wat minder dan 1.000 km (600 mijl). Puike cijfers. Er lag ook een lichtgewicht Dyson in het verschiet. Vooral dat had best eens een interessante ev kunnen worden, aangenaam anders dan de rest.

Het is nog altijd mogelijk om enige hoop te koesteren, want het wordt van harte gestimuleerd dat een andere partij met de eer gaat strijken. Het ev-project van Dyson staat namelijk te koop. (Via: ecomento.de)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.