Nissan LEAF met lege accu
Veel mensen nemen geen enkel risico en aan ervan uit dat de EV een kortere actieradius heeft dan hij aangeeft, maar is dit wel nodig?

In het geval van een Nissan LEAF: blijkbaar niet. Acteur Robert Llewellyn (Red Dwarf) nam de proef op de som en reed net zo lang door tot de auto aangaf geen range meer te hebben… en bleef doorrijden!

Wat Llewellyn ervaart is het tegenovergestelde van range anxiety, wat hij “range annoyance” noemt. Na 7,4 mijl met een zogenaamd lege accu springt de EV in spaarstand, waarbij de snelheid wordt begrensd op 50 km/u.

Uiteindelijk rijdt Llewellyn 93 mijl op een volle acculading, waarvan zo’n 11 mijl buiten de actieradius die de eerste generatie LEAF zelf had berekend. Die berekening komt overeen met wat de EV op papier presteert. In de praktijk blijkt dit, met behulp van reserves, een stuk meer te zijn.

Om de LEAF weer op gang te krijgen, wordt de EV op een autoambulance naar huis gebracht. Na een paar uur aan de stekker te hebben gehangen, geeft de LEAF aan nu 93 mijl op een volle accu te kunnen rijden.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik denk dat als jullie webmaster / techneut / neefje op zolder de waarde voor de hoogte van het filmpje veranderd naar ‘400’ of ‘425’, het er beter uit ziet dan nu (met de waarde 281).

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.