Een elektrische crossover van Opel zou wel eens hoge ogen kunnen gaan gooien op de zakelijke markt, maar wordt vast ook een succes onder privékopers.

De Opel Mokka-e is een compacte crossover, die gebruikmaakt van dezelfde techniek als tal van andere modellen uit de PSA-stal. Daaronder de Peugeot e-208 en e-2008 en de DS 3 Crossback E-Tense.

Het mag dan ook maar nauwelijks een verrassing heten dat de aandrijflijn 100 kW (136 pk) levert, met een bijbehorend koppel van 260 Nm. Het accupakket heeft een opslagcapaciteit van 50 kilowattuur, wat in dit geval correspondeert met een rijbereik van 322 kilometer (WLTP-norm).

De Opel Mokka-e Edition is de eerste die in Nederland verkrijgbaar is, de auto gaat € 35.399 kosten.

De Mokka is verkrijgbaar met zaken als intelligente led-verlichting, met veertien individuele lichteenheden, adaptieve cruise control, een infotainment-systeem met 10 inch scherm en stoelen met masssagefunctie. Voor eenieder die weleens licht-nostalgische gevoelens koestert is het goed om te weten dat er een GS Line beschikbaar is, om de Mokka een GSI-waardig uiterlijk te verlenen.

De nieuwste versie van de Mokka is 12,5 cm korter dan de vorige, terwijl dit maar nauwelijks ten koste gaat van de beschikbare binnenruimte.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.