Dit elektrische busje heeft geen plek voor een chauffeur
En dat is ook (bijna) niet nodig. De vierwieler is namelijk een autonoom voertuig.

De Olli is het nieuwste project van Local Motors. Het busje wordt aangedreven door een elektrische motor en heeft een topsnelheid van 40 km/u. Via de GPS en camera’s weet het busje welke route er gereden dient te worden. De Olli is dan ook niet zo geschikt voor de openbare weg.

Het autonome elektrische voertuig kan tot 12 mensen vervoeren middels een voorgeprogrammeerde route. Olli kan bijvoorbeeld van pas komen op een vliegveld of op een campus. Omdat de techniek omtrent autonoom rijden zich nog in een beginstadium begeeft is de besturing van de Olli op afstand nog altijd in handen van een mens. Dit moet eventuele ongelukken voorkomen als het dreigt fout te gaan. Het elektrische busje werkt middels het Watson platform van IBM.

De Olli zal later dit jaar officieel in gebruik worden genomen. Het elektrische voertuig komt naar Miami-Dade County, Las Vegas en Denemarken. De autonome auto wordt op dit moment al in gebruik genomen voor ritjes op het terrein van de Local Motors fabriek in National Harbor.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Cool ding. Alleen jammer dat er nog altijd een chauffeur aan te pas komt, hoewel dan met afstandsbediening. Maak het echt autonoom, en ik wil hele straten zien met dit ding…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.