Veel elektrische auto’s, enige relatief nieuwe technieken.

Hyundai Nexo en Kona

Het is de tijd van nieuwjaarstoespraken en goede voornemens, ook bij Hyundai. Euisun Chung, executive vice chairman van Hyundai, vertelde in zijn nieuwjaarstoespraak dat het Koreaanse merk game changer moet worden.

Meer concreet betekent dat 44 geĆ«lektrificeerde modellen in 2025, onderverdeeld in 13 hybrides, twee plugin-hybrides, 23 volelektrische auto’s en twee waterstofauto’s. Er wordt voortgegaan op de ingeslagen weg. De eerstvolgende ev kan worden verwacht in 2021. Vanaf 2024 wordt gebruik gemaakt van een nieuw platform, dat speciaal is ontwikkeld voor elektrische aandrijving.

Op het gebied van waterstof worden grote ambities gekoesterd. Het lijkt logisch dat vooral voor vrachtwagens en bussen waterstof een gangbare alternatieve brandstof wordt.

Ook wordt de nodige moeite gestoken in autonoom rijden. Hyundai is doende de techniek te ontwikkelen, zodat (grotendeels) zelfrijdende auto’s vanaf 2024 aan de consument geleverd kunnen worden. Als nieuw vervoersconcept geldt de zelfrijdende auto op afroep, wat het midden houdt tussen de eigen auto en openbaar vervoer.

Tot en met 2025 steekt Hyundai een bedrag van 78 miljard euro (87 miljard dollar) in deze nieuwe ontwikkelingen.

Beeld: Hyundai Nexo op waterstof (links) en Hyundai Kona op stroom (rechts)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.