Dit doel heeft Volkswagen de komende 10 jaar voor ogen
De plannen worden aangescherpt.

De Volkswagen Groep is ambitieus en zet vol in op een elektrische toekomst. Dit was al bekend, al maakt het autoconcern vandaag bekend er nog een schepje bovenop te doen. VAG laat weten in plaats van 50 elektrische modellen, de komende 10 jaar 70 nieuwe elektrische modellen te willen lanceren.

De verwachting van het aantal elektrische auto’s die gebouwd moeten gaan worden is daarmee ook bijgesteld. Had de Volkswagen Groep voorheen een doel van 15 miljoen elektrische auto’s in 10 jaar gerealiseerd te willen hebben. Dat doel is bijgesteld naar 22 miljoen. Volkswagen zich zegt volledig te willen toewijden aan het klimaatakkoord van Parijs.

Volkswagen is taking on responsibility with regard to the key trends of the future – particularly in connection with climate protection. The targets of the Paris Agreement are our yardstick. We will be systematically aligning production and other stages in the value chain to CO2 neutrality in the coming years. That is how we will be making our contribution towards limiting global warming. Volkswagen is seeking to provide individual mobility for millions of people for years to come – individual mobility that is safer, cleaner and fully connected. In order to shoulder the investments needed for the electric offensive we must make further improvements in efficiency and performance in all areas. – Dr. Herbert Diess, CEO Volkswagen AG

Volkswagen heeft natuurlijk wat goed te maken naar aanleiding van het dieselschandaal. Als grootste autoconcern ter wereld nemen ze het voortouw in de transitie van auto’s met verbrandingsmotoren naar hybride- en volledige elektrische auto’s. Met die transitie gaat een grote investering gepaard. Tegen 2023 wil het concern meer dan 30 miljard euro hebben gepompt in het elektrificeren van alle merken. In 2030 moet zeker 40 procent van de vloot bestaan uit elektrische auto’s. Dit jaar begint dat offensief met de marktlancering van onder meer de Porsche Taycan en de Audi e-tron. Andere auto’s die behoren tot de eerste elektrische modellen van de Volkswagen Groep zijn de Volkswagen ID. CROZZ, de SEAT el-born, de ŠKODA Vision E, de Volkswagen ID. BUZZ en de Volkswagen ID. VIZZION.

Naast het aanbieden van elektrische auto’s helpt Volkswagen tevens met het opzetten van een snellaadnetwerk in Europa. In samenwerking met IONITY moeten er volgend jaar 400 snelladers geïnstalleerd zijn in ons continent. 100 van die 400 snelladers komen alleen al in Duitsland.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.