SolarCity
De deal is rond en Tesla heeft de portemonnee getrokken.

De interesse in SolarCity vanuit Tesla was geen geheim. Het feit dat Tesla baas Elon Musk publiekelijk interesse toonde in het bedrijf leidde zelfs tot een controverse. Toen het nieuws bekend werd dat Musk voor 2,8 miljard dollar interesse had in SolarCity maakten de aandelen van de firma een sprong van drie procent. Het aandeel Tesla daalde juist met tien procent. Investeerders waren niet blij met het nieuws en zien niets in het zonne-energiebedrijf.

Gisteren werd bekend dat de kogel nu echt door de kerk is. Tesla heeft voor een bedrag van 2,6 miljard dollar SolarCity gekocht. Hoewel de deal rond is kunnen aandeelhouders van Tesla de overname tegenhouden. Er zal binnenkort een stemming hierover plaatsvinden. Bestuursvoorzitters van zowel Tesla als SolarCity zullen niet stemmen omdat ze een dubbel belang bij de deal hebben. Ook Musk zal niet stemmen en legt het lot van de overeenkomst in handen van de aandeelhouders.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Het aandeel Tesla daalde op het nieuws inderdaad, maar staat inmiddels al weer 5% hoger dan voor de mededeling. Investeerders zijn inmiddels blijkbaar van mening veranderd.
Niet alleen de aandeelhouders van Tesla, maar ook die van Solar City natuurlijk moeten nog over dit voorstel stemmen. Er is bovendien een 45 dagen Go Shop optie ingebouwd, waarbij er binnen 45 dagen nog een hoger bod van een andere partij kan komen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.