BP FleetMove
Uit een onafhankelijke test van Millbrook’s Vehicle Test and Development Centre in Groot-Brittannië blijkt dat het gebruik van BP FleetMove het brandstofverbruik met gemiddeld 9 procent verlaagt.

Dit komt hoofdzakelijk door de functie chauffeurscoach waarbij de chauffeur real time advies krijgt over zijn rijstijl. Het systeem werd vorig jaar oktober geïntroduceerd op de Nederlandse markt.

BP FleetMove is een uitgebreide telematics-oplossing die de totale operationele kosten van een vrachtwagenpark vermindert. BP FleetMove raadt chauffeurs onderweg het meest voordelige tankstation aan, geeft rijstijladviezen en meldt afwijkingen tussen de getankte en werkelijke hoeveelheid brandstof. Fleetmanagers beschikken met BP FleetMove over de meest actuele managementinformatie van hun wagenpark. Erik Zwaan, Card Sales Manager BP Nederland & België:

Wij zijn zeer tevreden om te horen dat ons systeem goed ontvangen wordt en er volgens een onafhankelijke test bewezen voordelen aan zitten. We moeten wel bedenken dat het hier om een gemiddelde besparing gaat, die voor Nederland lager uitvalt dan voor de UK. Dit komt omdat hier al langer veel aandacht is voor brandstofmanagement en de kosten al sterk gereduceerd zijn. In Groot-Brittannië is brandstofmanagement in een minder ver gevorderd stadium en zijn de chauffeurs minder ervaren met boordcomputers dan in Nederland. Een realistischer beeld van de besparing met BP FleetMove in Nederland is een percentage van gemiddeld 3,6 procent voor ervaren chauffeurs bij gebruik van de functie chauffeurscoach.

Millbrook’s Vehicle Test and Development Centre, Groot-Brittannië
Millbrook is een onafhankelijk technologiecentrum voor het ontwerp, de techniek, het testen en ontwikkelen van automotive systemen. Zij voerde de test uit bij chauffeurs met uiteenlopende rijervaring. Bij chauffeurs met weinig rijervaring zorgde BP FleetMove voor een gemiddelde besparing van 13,1 procent op het brandstofverbruik. Bij chauffeurs met gemiddelde rijervaring was de besparing gemiddeld 9,0 procent en ervaren chauffeurs besparen door gebruik van het systeem gemiddeld 3,6 procent. De Chauffeurscoach geeft onder andere advies over het gebruik van de rem, wijze van optrekken en stationair gebruik.

De belangrijkste elementen van BP FleetMove zijn:

Veilig Tanken
Naast de veilige tankoplossingen met de Chauffeurs-PIN en online autorisatie binnen het 100 procent online BP/ROUTEX netwerk, gaat BP FleetMove nog een stap verder. Door gegevens van brandstoftransacties te vergelijken met gegevens van de hoeveelheid brandstof in de tank in de vrachtwagens, krijgt de fleetmanager binnen 30 minuten een waarschuwing als blijkt dat er een verschil is.

Tankstation Advies
BP FleetMove vergelijkt 24/7 gegevens uit het navigatiesysteem, de tachograaf en de brandstoftank en geeft de chauffeur onderweg advies over het beste tankstation. De fleetmanager bepaalt dit tankstation advies aan de hand van criteria, waaronder stations met de hoogste kortingen, soort tankstation en locatie.

Chauffeurscoach
Met BP FleetMove krijgt de chauffeur real time advies over zijn rijstijl. De chauffeur zelf ziet op zijn boordcomputer hoe hij zijn rijstijl kan optimaliseren. Deze informatie is ook beschikbaar voor fleetmanagers. BP FleetMove helpt fleetmanagers en vrachtwagenchauffeurs het brandstofverbruik en daarmee de CO2-uitstoot op de weg terug te dringen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.