Dieselmotoren moeten schoner om te blijven voortbestaan
Na het dieselschandaal en de recente klimaattop zijn alle ogen gericht op een schonere leefomgeving. Conventionele motoren, met name diesels, kunnen de borst nat gaan maken.

Er liggen zelfs initiatieven op tafel om de verkoop van diesel- en benzinemotoren te verbieden. Acht Amerikaanse staten en vier Europese landen hebben op de klimaattop gepraat over een algeheel verkoopverbod per 2050. Het gaat om Engeland, Duitsland, Noorwegen en Nederland, aldus Car and Driver.

Terugkomend op de titel: per september 2017 ondergaan productie auto’s een nieuwe, realistischere, test om het verbruik en de uitstoot te meten. De huidige verbrandingsmotoren zullen aan de bak moeten om aan toekomstige normen te voldoen.

Dan is er nog de onenigheid tussen de Europese Parlement en de EU-landen. De Europese Commissie kwam eerder met een plan, om de overschrijding van de uitstoot tot 2019 met maximaal zestig procent toe te laten. Het EP is het daar niet mee eens en spreekt over een max van twintig procent. Feit is dat onder andere dankzij het dieselschandaal alle slapende honden zijn wakkergeschud. De prioriteit rondt een schonere autoindustrie staat hoger aangeschreven dan ooit tevoren op de agenda van zowel de EU, als de VS.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.